понедельник, 13 февраля 2017 г.

Любих першокласників і батьків 
щиро вітаю 
з Днем св.Валентина!


14 лютого, День святого Валентина, або день всіх закоханих, який святкується по всьому світу. В цей урочистий день люди дарують один одному подарунки, листівки,  одним словом - зізнаються в коханні.
А ви знаєте, звідки і як з'явилося це свято?

Існує дуже багато різних версій. Я хочу розповісти вам одну з них.
У Римській імперії за часів правління Клавдія II жив римський священник, якого називали святим Валентином. Християнство дуже важко приживалося в Римській імперії, були гоніння на християн, одна частина яких була страчена, а інша - кинута у в'язницю. Валентин відвідував цих людей, але незабаром він сам був заарештований. Легенда свідчить, що, будучи у в'язниці, він благословив людей, які любили один одного. Більш того, він подружився зі сліпою дочкою стражника Астерія і повернув їй зір. Перед своєю стратою він написав їй прощальну записку. У ній він говорив про те, що не слід ненавидіти людей, які його обезголовили, а, навпаки, любити їх. Внизу був підпис: «Від твого Валентина».
Валентин був страчений 14 лютого 270 року.
Ось така жалісна історія передує цьому чудовому святу. 

 А ви знаєте, як виглядали перші валентинки?
Їх робили обов'язково вручну, вони мали чудовий дизайн і були надзвичайно красиві. В валентинках містилися чотиривірші, виражали почуття закоханого. Іноді вони були підписані, а часом - ні, це залежало від ступеня сором'язливості шанувальника.
Однією з перших валентинок була картка, надіслана в 1415 році Чарльзом, герцогом Орлеанським, своїй дружині з в'язниці Тауер, де він був в ув'язненні. Картка досі зберігається в Британському музеї.

Наші малята також постаралися і власноруч виготовили чудові валентинки. 
І вже готові дарувати їх своїм рідним))

Валентинів день - один з тих свят, без яких життя було б біднішими. Так нехай же в наші серця, в наші сім'ї це свято принесе щирі і світлі почуття, доброту, розуміння і любов до рідних, близьких, друзів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий